Nespresso kondigt het nieuwe Master Origin assortiment aan, met vijf verschillende koffies. Nicaragua, Indonesia, Ethiopia, India en Colombia zijn de smaken waar Nespresso de hele wereld voor is over gereisd. Met de hulp van vakmensen die liefde hebben voor de natuur en hun land, zijn de smaken samengesteld.
Deze koffie heeft een matige intensiteit. De koffie heeft een soepele textuur met een toon van zoete granen. De bonen worden in de Nicaraguaanse zon te drogen gelegd en steeds voorzichtig gedraaid. Zo absorberen de bonen de natuurlijke suikers van het fruit.
Deze koffie wordt verwerkt in het noorden van Sumatra. In de vochtige jungle pellen de boeren de bonen. De koffie heeft een rijke body en wilde tonen van hout.
De koffiebonen met fruitresten liggen te drogen onder de hete Afrikaanse zon. De bonen absorberen zo alle zoete smaken van de bes. Hierdoor proef je de heldere tonen van jam en oranjebloesem. De koffie is gemaakt van droogverwerkte Arabica en heeft een lage intensiteit.
De groene bonen drogen in de warme vochtige moessonwind. De koffie heeft een volle body en een aromatische smaak. Hout en kruiden maken het tot een krachtige koffie. De intensiteit is hoog.
De koffiebessen blijven lang aan de planten hangen. Ze rijpen langer en daardoor ontstaat een heldere, levendige koffie met tonen van wijn en rood fruit.