De Nederlandse start-up Innovation In Motion stopt ermee. Het maakte slimme gordijnen, maar kan het financieel niet meer rondkrijgen. Er worden nog aanpassingen gedaan aan de app van zijn product Slide zodat klanten straks geen problemen krijgen.
Slide is een apparaat waarmee je je gordijnen automatisch kunt laten openen en dichtdoen. Het bedrijf laat de app aanpassen zodat bestaande klanten het apparaat zonder de cloud kunnen gebruiken, schrijft Tweakers. Het apparaat kan ook lokaal via Apple HomeKit en Homey werken, wat vooral te danken schijnt te zijn aan de fans van het merk. Wel stopt de ondersteuning voor IFTTT en Google Home, wat spijtig is: dat betekent namelijk dat het systeem in veel routines en andere ‘kettingreactie’-achtige opstellingen niet meer zal meedoen. Het wordt wat meer handmatig met Slide.
Het Amsterdamse bedrijf kwam in 2016 met Slide op de proppen en wist binnen een mum van tijd genoeg fondsen binnen te harken via Kickstarter om het product ook daadwerkelijk te maken. Waar veel Kickstarter-projecten mislukken, is het Innovation in Motion gelukt om er ook daadwerkelijk een tastbaar product van te maken dat ook bij menig persoon thuis hangt. Het systeem kost vanaf 199 euro en is dus niet goedkoop, wat er mogelijk mede toe heeft bijgedragen dat het voor het bedrijf steeds moeilijker werd om de kosten en de inkomsten in de juiste balans te houden.
Slide kan gordijnen 6 meter opendoen en het werk op zowel losse als dubbele gordijnen. Mensen die Slide net hebben gekocht en het nog niet hebben ontvangen, moeten hun geld terugkrijgen, maar hoe dat in zijn werk gaat, is nog onbekend. Heb je het apparaat al in huis, dan kun je het straks dankzij de update dus gewoon blijven gebruiken. Het is een gadget die je aan je gordijnrails hangt waarbij het dient als een soort motortje op je gordijnrails waarna je gordijnen openschuiven zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Het is spijtig om een smarthomebedrijf verloren te zien gaan, zeker een Nederlands bedrijf, maar het is in ieder geval niet onmogelijk om de tech te blijven gebruiken en dat is positief, al is het nog afwachten hoe dat in de praktijk zal lopen.