Dit jaar geeft Nederland een heel andere invulling aan de feestdagen. Door corona zijn alle plannen anders. De grote focus ligt nu op thuis, het spreiden van kerst over meerdere dagen en het vieren in kleinere gezelschappen. Dat heeft ook impact op wat we deze feestperiode op tafel zetten. Nog meer zullen we thuis zelf aan de slag gaan. En weer vele uren in de keuken doorbrengen. Tijdens het kerstdiner ligt op veel borden een gerecht dat is gemaakt met inspiratie en ingrediënten van Albert Heijn. De supermarkt weet als geen ander wat Nederland graag eet met kerst en creëerde weer een Allerhande met maar liefst 74 lekkere recepten voor een bijzondere kerst. In de app en ook op de site (ah.nl) staan zelfs meer dan 1.850 kerstrecepten.
Albert Heijn deed onderzoek naar hoe Nederland verwacht kerst te vieren en dat ziet er anders uit dan andere jaren. Deze kerst zitten we niet met de hele familie aan één grote tafel, maar vieren we het thuis met kleinere gezelschappen én verspreid over meerdere dagen. Doordat we het intiemer vieren, koken we veel uitgebreider op de speciale dagen. Op de andere momenten gaan we juist meer voor gourmetten, snel klaar gerechten en aangeklede borrels. Waar we normaal bezoeken hadden gepland aan kerstmarkten, kerstshows, familie, dagtripjes zouden maken of op vakantie zouden gaan, blijven we nu thuis. Hierdoor hebben we de behoefte om het huis extra feestelijk te versieren en hangen de meeste mensen dit jaar veel eerder de lichtjes op.
Albert Heijn verwacht drukke weken. In de aanloop naar kerst zijn meer winkels op zondag geopend en ook langer open.
Albert Heijn helpt klanten ook dit jaar weer om zelf makkelijk een persoonlijk kerstmenu samen te stellen voor ieder kookniveau en iedere portemonnee: