De Bullitt Group, de Britse smartphone fabrikant, heeft tijdens de CES in Las Vegas zijn veelbesproken tweerichtings satelliet-berichtendienst Bullitt Satellite Connect gepresenteerd. Deze dienst zal beschikbaar komen het eerste kwartaal van 2023.
Motorola en Bullitt bevestigen tevens dat de volgende Motorola Defy smartphone de eerste is die de nieuwe satellietdienst gaat ondersteunen.
De 2 bedrijven brachten samen al rugged smartphones op de markt en versterken hun strategische partnerschap nu verder met de introductie van een smartphone met deze geavanceerde connectiviteitsfunctie.
Bullitt Satellite Connect is gemaakt voor iedereen die wel eens te maken heeft met de frustraties van geen of slecht mobiel bereik. Het biedt vertrouwen en gemoedsrust voor de miljoenen mensen die leven, werken of erop uit trekken in gebieden aan de randen van, of buiten, mobiele dekking.
Bullitt heeft eigen software ontwikkeld die tekstberichten via satelliet kan sturen met een simpel te gebruiken OTT (over the top) applicatie: Bullitt Satellite Messenger. Het is het resultaat van 2 jaar nauwe samenwerking met partners op het gebied van geavanceerde NTN (non-terrestrial network) communicatie: de toonaangevende chipsetleverancier MediaTek, crisisresponsdienst FocusPoint International en satellietpartner Skylo. Skylo bouwde en exploiteert het netwerk dat het mogelijk maakt dat Bullitt Satellite Messenger ‘always on’ is en verbinding maakt met gelicentieerde geostationaire satellieten van onder andere Inmarsat.
De dienst werkt met een smartphone van Bullitt in combinatie met de speciaal ontwikkelde OTT-app Bullitt Satellite Messenger, waarmee berichten naar elke smartphone kunnen worden gezonden, zolang men zich in de buitenlucht bevindt met vrij zicht op de lucht.
De dienst zal eerst proberen om normaal via Wi-Fi of een mobiel netwerk verbinding te maken. Als beide niet beschikbaar zijn, wordt er via satelliet verbinding gemaakt. De ontvanger krijgt het bericht als simpele SMS op zijn eigen telefoon en kan reageren door de bijbehorende Android- of iOS-app te downloaden.
De kosten voor de berichten vallen onder het abonnement voor de satellietdienst, zonder extra kosten voor de ontvanger. SOS-assistentie is het eerste jaar gratis, daarna zijn er abonnementsdiensten mogelijk.
[Fotocredits – dimazel © Adobe Stock]