19.09.2023
Nieuws

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

By: Ron Smeets

BlogNieuws

HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf toevoegen. Om de maaltijden nog wat gezonder te maken gaat HelloFresh, samen met de Nierstichting, experimenteren met een aantal zogenoemde zoutbewuste maaltijden.

Minder zout is gezonder

Het doel is om mensen bewuster te maken van het feit dat ze doorgaans – en dat geldt volgens de Nierstichting voor 85 procent van de bevolking – te veel zout eten. Een gewoonte die tot onherstelbare nierschade kan leiden. De Nierstichting zet zich daarom al langer in voor een zoutbewust leven. De samenwerking met HelloFresh is daar ook een onderdeel van.

In de box van HelloFresh die klanten van de maaltijdbezorger in de week van 23 t/m 29 september ontvangen kunnen klanten onder andere kiezen voor drie gevarieerde, zoutbewuste, recepten. Twee weken later, in de box van 7 t/13 oktober volgen er nog eens twee recepten waarbij bewust minder zout is voorzien. Deze recepten staan in de lijst van HelloFresh in die weken te boek als ‘Nierstichting keuze’ en ‘zoutbewust’.

HelloFresh voegt een aantal `zoutbewuste` maaltijden toe aan haar recepten.
HelloFresh voegt een aantal `zoutbewuste` maaltijden toe aan haar recepten.

Een mooi initiatief, al benadrukt de Nierstichting wel dat de zoutbewuste recepten van HelloFresh niet specifiek voor nierpatiënten gemaakt zijn. Ze zijn dus puur bedoelt om gezonde mensen bewuster te maken van het feit dat het gebruik van minder zout maaltijden niet minder lekker maken.

De ‘IKEA’ van de maaltijdbezorgers

De maaltijden van HelloFresh, voor wie het misschien niet weet, zijn niet kant-en-klaar, zoals je bij onder andere Thuisbezorgd kunt bestellen. Nee, HelloFresh is een soort IKEA voor het avondeten; ‘some assembly required’. Ofwel, je krijgt de ingrediënten en mag zelf koken. Op zich handig, want je koopt nooit te veel ingrediënten, die vervolgens liggen te verpieteren in de (koel)kast of garage.

Share this post