Sommige opties van WhatsApp gebruik je misschien zelden tot nooit. Toch zijn ze behoorlijk handig. Archiveren en muten bijvoorbeeld. Wij vertellen je waarom en waarvoor je deze functies kunt gebruiken. Grote kans dat je daarna toch eens wat chats op mute zet. Het brengt veel rust in je leven, zeker als je in groepschats zit waar je continu meldingen in ontvangt.
Wil je een chat met een persoon of een groepschat niet meer actief gebruiken, maar ook niet verwijderen? Dan biedt WhatsApp je de optie ze te archiveren. Ze staan dan niet meer tussen je actieve en zichtbare chats, maar in een speciaal archief. Je kunt ze daar onbeperkt laten staan, bijvoorbeeld omdat je de informatie die in de chat staat wil bewaren. Het is een handige functie om het overzicht te bewaren. Ga maar eens na hoeveel actieve chats er in jouw overzicht staan. Als je dit onoverzichtelijk vind, is archiveren een goede optie. Zeker voor chats met mensen die je niet vaak spreekt. Je bewaart dan toch de gespreksgeschiedenis, maar ‘vervuilt’ niet je overzicht met chats die je voert met mensen die je vaak spreekt.
Hoe archiveer je een chat op WhatsApp?
Wat gebeurt er wanneer je in een geactiveerd gesprek een nieuw bericht krijgt?
Jij kan een chat wel gearchiveerd hebben, je kunt nog steeds nieuwe berichten krijgen in dit gesprek. Voorheen werd het gearchiveerde bericht dan automatisch teruggeplaatst in je gewone chatoverzicht. Nu kun je er ook voor kiezen de gearchiveerde chat daar te laten staan. Dan zie je dus niet in één oogopslag dat er een nieuw bericht is binnengekomen, maar misschien vind je dat wel prima. Je hebt het gesprek met een reden gearchiveerd.
Groepsgesprekken waarin continu meldingen binnenkomen. We hebben ze waarschijnlijk allemaal wel. Toch heb je niet altijd zin in en tijd voor die afleiding. Of je bent lekker op vakantie en wil alleen de mensen of groepen personen spreken die je zelf hebt uitgekozen. Dan is de mute-optie voor jou een uitkomst. Je ziet in het chatoverzicht nog wel dat er nieuwe berichten zijn binnengekomen, maar krijgt geen melding meer te zien wanneer dat gebeurt.
Hoe mute je een chat op WhatsApp?
Je kunt op ieder moment het gesprek weer actief zetten zodat je wel weer meldingen krijgt van deze persoon of groep. Tot vorig jaar kon je gesprekken maximaal een jaar muten, maar nu heb je ook de optie om voor altijd te kiezen. Best fijn, want van sommige groepsgesprekken krijg je liever geen melding. Kun je er zelf voor kiezen de berichten alsnog te lezen of te reageren wanneer het jou uitkomt.
Wil je zeker zijn van de privacy van de berichten die je aan iemand verstuurt? Maak dan gebruik van end-to-end versleuteling op GB WhatsApp. Alleen jijzelf en de persoon waarmee je chat kan lezen of beluisteren wat er is verstuurt. Je hebt een speciale ‘sleutel’ nodig, die alleen jij en de ander in bezit hebben. Daarmee ontgrendel je de ontvangen berichten. Lees er hier meer over.